TEACHING IS SO MUCH MORE THAN JUST A WAY OF MAKING MONEY - IT'S A UNIQUE PROFESSION WHERE BY GIVING YOU'RE GETTING, BY TEACHING YOU'RE LEARNING, BY GROWING OLDER YOU'RE GETTING YOUNGER.

понеділок, 27 листопада 2017 р.

Батькам на замітку

Батьківський контроль негативно впливає на ставлення підлітків із однолітками

Багато хто хоче дати своїм дітям якомога більше любові та підтримки. Однак турбота деяких батьків не знає кордонів. Нове дослідження, проведене в Університеті Вірджинії, показало: батьки, які занадто активно беруть участь у житті своїх дітей, утискають їх самостійність. Підліткам доводиться приймати рішення, виходячи з потреб і мотивів батьків, а не своїх власних, передає Science World Report.
У дослідженні взяли участь підлітки віком від 13 до 18 років. Учасників попросили розповісти, наскільки сильно батьки їх контролювали. Також вчені оцінили самостійність добровольців і якість їх відносин з однолітками, як дружніх, так і романтичних. Виявилося, менш самостійні підлітки й ті, кому було складно встановлювати близькі стосунки з іншими людьми, стикалися з жорсткішим психологічним контролем з боку батьків.
Батьки часто бояться негативного впливу однолітків на своїх дітей. Вчені заявляють: зайвий контроль з боку дорослих може перешкодити розвитку здатності дітей відстоювати свої власні погляди і будувати відносини. Тим часом, це вміння формується саме в підлітковому віці і потім переходить в доросле життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар